Primolut N, een geneesmiddel dat online kan worden gekocht

Primolut N, een geneesmiddel dat online te koop is in België

 •   Koop uw medicijnen online
 •   Een medisch voorschrift laten valideren door artsen
 •   Laat het binnen 24 uur bij u thuis bezorgen

Voordat u Primolut N zonder recept in België koopt, moet u het volgende lezen.

Informatie over het geneesmiddel

Norethisteron, een synthetisch hormoon dat identiek is aan progesteron in de natuur, is het actieve bestanddeel van Primolut N. Dit hormoon is cruciaal voor zowel de zwangerschap als de vrouwelijke menstruatiecyclus.

Ovulatie is een van de functies van progesteron, en lage niveaus kunnen leiden tot onregelmatige menstruatie en andere gezondheidsproblemen.

Het endometrium moet zich ontwikkelen voor een zwangerschap, en progesteron is hiervoor verantwoordelijk.

Progesteron is een hormoon dat het lichaam op bepaalde momenten tijdens de menstruatiecyclus produceert om de groei van het baarmoederslijmvlies te bevorderen. Als de bevruchte eicel zich aan het einde van de menstruatiecyclus niet aan het baarmoederslijmvlies heeft gehecht, daalt het progesterongehalte van het lichaam en begint de menstruatie. Het progesterongehalte in het lichaam blijft hoog als de bevruchte eicel aan het eind van de menstruatiecyclus in het baarmoederslijmvlies innestelt, wat helpt om een gezond baarmoederslijmvlies te behouden voor de bevruchting.

Het norethisteron in Primolut N helpt de endometriumgroei en de typische afstoting ervan te controleren door de werking van progesteron na te bootsen, (menstruatie).

Primolut N wordt gebruikt om onvruchtbaarheid te behandelen, om de menstruatiecyclus te wijzigen (te verkorten of te verlengen) en om onregelmatige of amenorroïsche menstruaties te behandelen die worden veroorzaakt door een tekort aan progesteron of een hormonale onbalans. Norethisteron is een bestanddeel van Primolut N, een generieke vorm van Noalten.

Progesteron, een progestageen, is een vrouwelijk hormoon dat vrijkomt uit het corpus luteum van de eierstokken van een vrouw en dat helpt de menstruatiecyclus te reguleren en een zwangerschap voor te bereiden en in stand te houden. Norethisteron, een stof die vergelijkbaar werkt met progesteron, helpt bij de behandeling van hormonale onbalans en een tekort aan luteïniserend hormoon.

Door progesteron te vervangen en aan te vullen met norethisteron, zal Primolut N kopen zonder recept in België helpen bij het stabiliseren van de hormonale homeostase.

Resultaten

Behandeling van endometriose, premenstrueel syndroom, disfunctioneel bloedverlies en zware menstruatie veroorzaakt door progesterontekort.

Afhankelijk van het individu kunnen de gevolgen variëren.

Dosering

De dosis kan veranderen afhankelijk van de persoon en zijn symptomen, en de volgende zijn slechts aanbevelingen. Volg bij het gebruik van deze medicatie altijd de aanbevelingen van uw arts’s voordat u Primolut N zonder recept in België koopt.

Volwassenen moeten over het algemeen één of twee keer per dag 5 mg (1 tablet) tot 10 mg (2 tabletten) Primolut N via de mond innemen.

Om de menstruatiecyclus te verlengen moet 5 dagen voor de verwachte menstruatie één tablet van 5 mg per dag worden ingenomen. Deze dosis moet consequent worden ingenomen tot de gewenste datum van verlenging van de menstruatiecyclus.

Neem gedurende enkele dagen dagelijks 5 milligram (1 tablet) tijdens de follikelfase om de menstruatiecyclus te verkorten.

Voorzorgsmaatregelen

 • Als u aan een leverziekte lijdt, moet u het gebruik ervan vermijden.
 • Gebruik het niet als u zwanger bent of denkt te zijn.
 • Gebruik het niet als u zwanger bent of denkt te zijn.

Voordat u Primolut N in België online koopt, moet u met uw arts of apotheker overleggen of u het naast andere medicijnen gebruikt.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Als uw volgende dosis nabij is, sla dan de gemiste dosis over en begin met de geplande dosis; neem nooit twee doses tegelijk.

Ongewenste effecten

Belangrijkste bijwerkingen.

Huiduitslag, zwelling, gewichtstoename, anorexia, maagklachten, acute bloedingen, bloedverlies, verandering in menstruatievolume, pijn in de borst, hoofdpijn, slaperigheid, spruw, koorts, rugpijn en vermoeidheid zijn enkele van de symptomen.

Zeer zelden ernstige bijwerkingen.

Symptomen die lijken op die van anafylaxie (bv. ademhalingsmoeilijkheden, urticaria, angio-oedeem, pruritus).

Norethisteron, het hoofdbestanddeel van Primolut N, wordt in verband gebracht met :

 • onregelmatige menstruatie
 • Menstruatieklachten (dysmenorroe)
 • Hypermenorroe
 • premenstrueel syndroom, naast andere menstruatieziekten
 • verlichting van menopausale symptomen en endometriose
 • gebruikt in omstandigheden zoals. Bovendien kan het worden gebruikt om de menstruatiecyclus te wijzigen.

Het kan ook worden gebruikt om het begin van de menstruatie uit te stellen in bepaalde omstandigheden, zoals bij reizen of sportwedstrijden.

Wat moet ik doen?

(Neem één Primolut N pil per dag gedurende 10 tot 14 dagen, te beginnen drie dagen voordat je menstruatie begint. Normaal gesproken begint uw menstruatie twee tot drie dagen na de laatste dosis.

Pijnlijk premenstrueel syndroom

Neem 1 tot 3 tabletten eenmaal daags tussen dag 19 en 26 van uw menstruatiecyclus (waarbij de eerste dag van de menstruatie als eerste dag wordt geteld). gebruik dat enkele maanden aanhoudt.

Dysmenorroe

Neem 1 tablet eenmaal per dag gedurende 20 dagen, te beginnen op dag 5 van de menstruatiecyclus en gedurende 3 tot 4 menstruatiecycli. Dag 1 van de menstruatiecyclus wordt geteld als dag 1.

Bijkomende effecten en veiligheidsmaatregelen

Veel voorkomende bijwerkingen van Primolut N zijn hoofdpijn, misselijkheid, hypermenorroe en onregelmatige bloedingen.

Daarnaast zijn migraine, huiduitslag, netelroos, gezichtsproblemen en dyspneu zeldzame bijwerkingen.

Koop Primolut N niet zonder recept in België als u :

 • allergisch bent voor een van de andere bestanddelen van dit geneesmiddel, waaronder norethisteron
 • zwanger zijn of denken dat ze zwanger zijn
 • zij die borstvoeding geven
 • mensen met een geschiedenis van problemen met de bloedsomloop
 • Mensen met diep-veneuze trombose (DVT), longembolie (PE), hartaanval (MI), beroerte of bloedstolsels in een ander deel van het lichaam.
 • mensen die last hebben van hoesten, kortademigheid en ongemak op de borst
 • mensen met een visuele beperking
 • migraineaanvallen
 • mensen met een leverziekte
 • die met levertumoren
 • mensen met diabetes type 2
 • die met onverklaarbare genitale bloedingen
 • die met endometriumhyperplasie
 • degenen die tijdens de zwangerschap algemene jeuk of idiopathische geelzucht hebben gehad, waardoor de huid geel wordt,
 • degenen die al bloedstolsels hebben of gezondheidsproblemen die hen een verhoogd risico opleveren.

*Vergeleken met vrouwen die geen orale anticonceptiemiddelen gebruiken, is er een bescheiden toename van het risico op bloedstolsels in de aderen en slagaders.

Raadpleeg een arts als u na gebruik van het geneesmiddel afwijkingen in uw lichaam krijgt, omdat bloedstolsels levensbedreigend kunnen zijn en beroertes, hartaanvallen en subarachnoïdale bloedingen kunnen veroorzaken, die allemaal erg zeldzaam zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *