Waar koop ik Saxenda? Zonder voorschrift

Saxenda

 •   Koop uw medicijnen online
 •   Een medisch voorschrift laten valideren door artsen
 •   Laat het binnen 24 uur bij u thuis bezorgen

Wat is Saxenda (liraglutide)?

Voordat u Saxenda zonder recept in België koopt, moet u het volgende lezen. Saxenda behoort tot een groep geneesmiddelen voor de behandeling van diabetes type 2, de zogenaamde GLP-1-receptoragonisten.

Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een geneesmiddel voor diabetes type 2, maar wordt nu in het buitenland erkend als een behandeling tegen obesitas nadat het de goedkeuring heeft gekregen van de Food and Drug Administration (FDA), de Europese geneesmiddelenautoriteit (EMA) en de Koreaanse Food and Drug Administration (KFDA).

Het is een dagelijkse zelfinjectie die het hongergevoel vermindert en waarschijnlijk van invloed is op het volgen van een dieet. Het is niet aangetoond dat het effectief of veilig is voor de behandeling van zwaarlijvigheid, waar het alleen voor diabetes type 2 is toegelaten en verzekerd.

GLP-1 (glucagon-like peptide-1): wat is het?

Verschillende hormonen regelen nauwkeurig de hoeveelheid glucose in het bloed bij de mens. Onder hen zijn de betacellen van de alvleesklier, die het hormoon insuline aanmaken, cruciaal voor het transport van glucose uit het bloed naar de cellen. Veel hormonen, waaronder incretine, dat door de spijsvertering wordt afgegeven, regelen ook de afgifte van insuline.

Glucose-afhankelijk insulinotroop polypeptide (GIP), dat wordt afgegeven door L-cellen in het bovenste deel van de dunne darm, en glucagon-like peptide-1 (GLP-1), dat wordt afgescheiden door K-cellen in de onderste helft, zijn twee verschillende soorten incretines. Het was al bekend dat GLP-1 vrijkomt uit het deel van het centrale zenuwstelsel dat de medullaire kern van de solitaire bundel wordt genoemd en dat ook leptinereceptoren bevat. Saxenda

Aangezien GLP-1 echter een zeer korte halveringstijd heeft, is het zeer onwaarschijnlijk dat het de alvleesklier bereikt. Recentelijk is echter aangetoond dat GLP-1 het eetgedrag beïnvloedt door in te werken op de hypothalamus, en het mechanisme van dit effect – dat losstaat van de regulering van de bloedglucose – is opgehelderd.

Er is ook aangetoond dat GLP-1 wordt aangemaakt door immuuncellen in de hersenen, bekend als microglia, wat wijst op een mogelijke rol in de immuniteit van de hersenen.

Dosering van Saxenda per week:
Week Dosering
1 0.6 mg eenmaal daags
2 1.2 mg eenmaal daags
3 1.8 mg eenmaal daags
4 2.4 mg eenmaal daags
5 3 mg eenmaal daags

Wat is de prijs van Saxenda in België?

 • Voor 1 Saxenda pen is de prijs: 144,70€
 • Voor 2 Saxenda pennen is de prijs: 246,90€
 • Voor 3 Saxenda pennen is de prijs : 349,90€
 • Voor 4 pennen van Saxenda is de prijs : 436,50€
 • Voor 5 pennen van Saxenda is de prijs : 521,70€ ( U bespaart 200€ )

Waarom werkt Saxenda (een GLP-1 receptor agonist) gewichtsverlies in de hand?

1. Effecten op de hersenen

De paraventriculaire kern van de hypothalamus wordt beschouwd als het controlecentrum voor honger. Wanneer GLP-1 deze kern binnenkomt, activeert het cellen die CRH, nesfatine en oxytocine produceren, waardoor de eetlust wordt onderdrukt. Hoewel GLP-1 de hersenen niet bereikt, is aangetoond dat het de paraventriculaire kern activeert door in te werken op het vagale afferente kanaal en informatie te sturen naar de nucleus solitarius. Zonder stress te veroorzaken zouden deze eetlustremmende effecten mensen ertoe kunnen aanzetten minder te eten, wat waarschijnlijk zou leiden tot gewichtsvermindering.

2. Effecten op de maag

Er is aangetoond dat Saxenda online kopen in België (een GLP-1 receptor agonist) de samentrekking van de pylorische sluitspier verhoogt, de peristaltiek vermindert en de maagfundus tot rust brengt (vernauwing van de maaguitgang). Zij verminderen dus de beweeglijkheid van de maag en vernauwen de maaguitgang. Het resultaat is een vertraging in de afvoer van voedsel uit de maag en een langer gevoel van verzadiging, twee verschijnselen die het snacken moeten verminderen en eetbuien moeten voorkomen.

3. Pancreas-gerelateerde activiteit

Wanneer voedsel het spijsverteringsstelsel binnenkomt, wordt GLP-1 in vivo in de circulatie geproduceerd vanuit het onderste deel van de dunne darm. GLP-1 wordt in de bloedbaan vervoerd naar de alvleesklier, waar het zich bindt aan en de afgifte bevordert van insulineproducerende bètacellen, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt. Het enzym DPP-4 breekt GLP-1 in vivo snel af en inactiveert het, maar Saxenda heeft een structuur die bestand is tegen afbraak en kan nog geruime tijd functioneren. Dit vermindert de kans op “bloedsuikerpieken” door de postprandiale stijging van de bloedsuiker te verminderen.

De therapeutische voordelen van Saxenda (GLP-1 receptor agonist)

Een artikel waarin de effecten van liraglutide (de merknaam van Saxenda in Europa) op zwaarlijvigheid werden geëvalueerd, werd in 2015 gepubliceerd in The New England Publication of Medicine, een hoog aangeschreven medisch tijdschrift. Bij 3.731 zwaarlijvige mensen met een BMI van 30 of meer werden de effecten van liraglutide-injecties vergeleken met die van een placebo gedurende de 56 weken van de studie.

Uit de resultaten bleek dat de deelnemers in de liraglutide-injectiegroep in bijna 92% van de gevallengewicht verloren. Vooral in de populatie van patiënten die Saxenda kopen zonder recept in België :

 • Meer dan 5% van degenen die afvielen – 63,2% – deed dat.
 • 33,1% verminderde zijn lichaamsgewicht met meer dan 10%.
 • 14,4% had een lichaamsgewichtsverlies van 15% of meer.

Dit effect op de gewichtsvermindering werd geverifieerd. Vergeleken met de placebogroep:

 • 27,1% verminderde zijn lichaamsgewicht met meer dan 5%.
 • 10,6% verminderde zijn lichaamsgewicht met meer dan 10%.
 • 3,5% had een lichaamsgewichtsverlies van 15% of meer.

Dit waren de resultaten. Aangezien de proef oorspronkelijk was opgezet voor zwaarlijvige mensen, werd ook in de placebogroep een aanzienlijk gewichtsverlies waargenomen, maar er was een statistisch significant verschil in het percentage gewichtsverlies in de liraglutidegroep bij alle verminderingsniveaus. Verwacht wordt dat door de postprandiale stijging van de bloedglucose te verminderen, ook de ontwikkeling van diabetes wordt vertraagd.

Veiligheid van Saxenda (GLP-1-receptoragonist)

Veel mensen zijn zich bewust van de rol van Saxenda als bloedglucoseverlagend geneesmiddel voor diabetici, en sommigen zijn bezorgd dat het innemen van Saxenda kan leiden tot hypoglykemie als de bloedglucosespiegel te laag wordt. GLP-1, een bestanddeel van Saxenda, stimuleert de alvleesklier echter alleen om meer insuline af te scheiden wanneer de bloedglucosespiegel enigszins hoog is.

De andere twee effecten, “onderdrukking van de eetlust” en “aanhoudende verzadiging”, verlagen of verhogen de bloedglucosespiegel niet. De familie van natuurlijke producten omvat GLP-1. GLP-1 wordt daarom geacht een zeer laag risico op het veroorzaken van hypoglykemie te hebben.

Voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen van Saxenda (een GLP-1-receptoragonist)

Maagzwelling, misselijkheid en ongemak.

Dit komt door het effect van GLP-1 dat de afgifte van voedsel uit de maag vertraagt. Terwijl aanhoudend braken of ernstige symptomen het staken van de behandeling kunnen vereisen, verbeteren milde symptomen vaak met toezicht gedurende enkele weken.

Diarree.

Men denkt dat dit komt doordat GLP-1 de darmmotiliteit verandert. Als de diarree beheersbaar is, verbetert zij vaak wanneer de vochtinname wordt gecontroleerd om uitdroging te voorkomen, maar als zij vaak voorkomt, kan het nodig zijn de behandeling te staken.

Galstenen.

Bovendien verhindert GLP-1 dat de galblaas beweegt, waardoor de vorming van galstenen wordt vergemakkelijkt. Het is raadzaam naar een medische instelling te gaan als u ernstig ongemak (koliek) ervaart in de rechter bovenbuik, de hartstreek of de rug.

Hypoglykemie.

Mensen zonder voorgeschiedenis van diabetes hebben minder kans op hypoglykemische bijwerkingen, hoewel dit zeer zeldzaam is. Neem onmiddellijk suiker in als u symptomen van hypoglykemie ervaart, zoals rillen, trillende handen of hartkloppingen.

Tachycardie.

Een snelle of onregelmatige hartslag kan het gevolg zijn van het gebruik van GLP-1. Raadpleeg een arts als u vreemde lichamelijke symptomen ervaart.

Allergieën

Allergieën kunnen klein zijn, zoals huiduitslag, of gevaarlijk, zoals een anafylactische shock.

Gedragssymptomen

Na het online kopen van Saxenda in België is er een risico op bijwerkingen als tekenen zoals angst, verdriet, stemmingswisselingen of zelfmoordpogingen worden opgemerkt. Stop onmiddellijk met het gebruik en ga naar het ziekenhuis.

Hoe de procedure wordt uitgevoerd

STAP EEN: Een medische beoordeling

Uw problemen worden met de arts besproken terwijl hij/zij u onderzoekt.

Tweede stap van het preoperatieve proces

Niets bijzonders te melden

Stap 3: Behandeling

Een eerste bloedonderzoek is vereist. De patiënt krijgt een injectie in de “dijen of buik” onder toezicht van de arts.

STAP 4: Postoperatieve zorg

Als er geen problemen zijn, zullen we de medicatie bij uw volgende afspraak verder voorschrijven nadat we u gevraagd hebben hoe u zich lichamelijk voelt na de toediening.

Over de procedure

Behandelingsgebied: Dijen en buik Duur van de behandeling: 30 minuten Interval: Dagelijks

 • Geen planning voorafgaand aan de behandeling
 • 1 maand na de behandeling, vervolgbezoeken na de behandeling
 • Weinig pijn (de gebruikte injectienaald is dun en kort, dus er is weinig pijn).
 • Geen verdoving
 • Geen uitvaltijd
 • Make-up kan direct na de procedure gebruikt worden.
 • same day face wash
 • dezelfde dag nog douchen
 • volgende dag douche
Bijwerkingen en veiligheidsmaatregelen
 • Constipatie
 • Misselijkheid
 • Problemen met het spijsverteringsstelsel (maagpijn)
 • Diarree

Aan het begin van de behandeling zijn de symptomen vaak prominent aanwezig, en de bijwerkingen nemen gewoonlijk af naarmate de behandeling vordert. Naarmate de dosering tijdens de behandeling optimaal wordt aangepast, verdwijnen de bijwerkingen vaak. Naalden voor zelfinjectie worden beschouwd als medisch afval. Mensen die niet vertrouwd zijn met medisch afval kunnen het niet voorgeschreven krijgen.

Contra-indicaties voor het kopen van Saxenda zonder voorschrift in België

 • Patiënten die behandeld worden voor diabetes mellitus.
 • Mensen met een alvleesklierziekte.
 • personen met een voorgeschiedenis van allergie of overgevoeligheid voor de GLP-1 injectie.
 • patiënten die een kankerbehandeling ondergaan of binnen drie maanden na de behandeling (daarna de behandelend arts raadplegen).
 • mensen met een verminderde nier- of hartfunctie.
 • mensen met oedeem, ascites, dialyse of sensorische stoornissen (afhankelijk van de locatie).
 • mensen met G6PD-deficiëntie (een genetische ziekte)
 • Mensen met herpes (volgens de site)
 • Mensen die niet vertrouwd zijn met zelfinjectie
 • Mensen die zwanger kunnen zijn of borstvoeding geven.
 • 3 maanden na de bevalling (inclusief abortus of miskraam)

Dosering van Saxenda

 • Nadat u Saxenda online in België hebt gekocht, opent u het deksel van Saxenda, haalt u het uit de koelkast en maakt u het schoon.
 • Na het verwijderen van de naaldkap en het tegen de klok in vastschroeven van de naald in de Saxenda, verwijdert u het kapje (2 stuks).
 • Als u een nieuwe Saxenda gebruikt, moet u de oude legen.

Hoe kies je het te injecteren gebied?

 • Zet de Saxenda draaiknop op het symbool dat de aandacht trekt.
 • Zorg ervoor dat de omgeving veilig en uit het zicht is voordat u op de knop met de aangesloten naald naar boven drukt.
 • Om het injectievolume aan te passen, draait u aan de draaiknop.
 • Gebruik een antiseptisch doekje om het te injecteren gebied schoon te maken.
 • Steek de naald in de doelplaats terwijl u de spuit zo houdt dat de wijzerplaat zichtbaar is.
 • Druk op de injectieknop en haal zes keer rustig adem. Wanneer u de naald verwijdert, blijft u de injectieknop ingedrukt houden.
 • Om de naald te verwijderen, de dop erop zetten en tegen de klok in draaien. Doe de naald en de dop in een naaldendoos of iets dergelijks voor een veilige verwijdering.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *